Printing T-Shirt Shah Alam

Takut Beg Hilang Di Curi? Ketahui 4 Jenama Beg Anti Pencuri Ni

Kini tak perlu risau lagi barang dicuri... Ini dia 4 Jenama beg anti pencuri yang popular di pasaran.

Tips 107 paparan 0 Komen

Kongsikan Artikel Ini:

Pernah ada pengalaman barang hilang ketika bercuti? Ini 4 jenama beg anti pencuri popular di pasaran. Kleptophobia, atau takut kecurian, sebenarnya boleh digunakan untuk menggambarkan dua ketakutan yang berbeza.

Yang pertama adalah takut dicuri atau dirompak. Yang kedua ialah takut mencuri daripada orang lain. Kedua-dua ketakutan sering dikaitkan dan mungkin wujud pada masa yang sama.

Kes kecurian beg hilang kepada pelancong ni memang dah selalu terjadi malah ada banyak jenis kes dah berlaku – rompak, ragut, potong beg, dan penyeluk saku. Maka dengan kes-kes sebegini terhasil la ciptaan backpack yang mempunyai ciri-ciri anti-pencuri. Anda Google sahaja anti-theft backpack, nah tu dia. Ada bersepah hasil carian.

4 Jenama Beg Anti Pencuri Untuk Kaki Travel

Jadi untuk memudahkan anda, kali ni kami dah buat kaji selidik dan kami dapati ada beberapa sahaja jenama anti-theft backpack yang diyakini di pasaran. Jom kita lihat senarainya:

1. Pacsafe

Pacsafe

Pacsafe ini mempunyai ciri-ciri yang sangat berguna untuk sebuah beg yang dikatakan sebagai anti-pencuri. Teknologi locking cable yang diimplimentasi di dalam produk membolehkan beg mereka diikat pada mana-mana struktur seperti tiang, meja dan bangku untuk mengelakkan daripada diragut.

Selain daripada itu, klip dengan rekaan anti kecurian khas yang digunakan kemas dan tahan lasak menjadikan beg Pacsafe diyakini untuk melindungi barangan peribadi anda. Untuk pilihan peribadi, kami suka dengan ciri balutan besi kabel di bahagian dalaman beg mereka, menjadikan beg Pacsafe tidak mudah untuk dirobek menggunakan pisau daripada luar.

2. XD Design

XD-Design

Kalau anda selalu follow teknologi terkini dalam penghasilan backpack, anda mesti kenal dengan beg Bobby. Beg Bobby ini adalah pelopor kepada beg anti-pencuri dengan rekaan moden. Bahagian zip yang tersembunyi menjadikan beg XD Design tidak boleh dibuka ketika anda menyandang beg tersebut di bahagaian belakang badan.

Ini menjadikan anda tidak perlu khuatir untuk menggalas beg XD Design ke depan badan seperti ketika menaiki komuter. Antara ciri XD Design lain yang menjadi pilihan adalah jenis kain yang digunakan di dalam rekaan beg mereka kerana menggunakan kain yang tidak lut dek torehan pisau sekaligus menjadikan ianya dapat menjalankan tugas sebagai beg anti pencuri dengan sempurna.

3. Travelonbags

Travelonbags-beg-anti-pencuri

Beg daripada jenama ini kami rasa perempuan mesti suka kerana tawaran pilihan yang diberikan lebih pelbagai dan mempunyai corak yang berwarna-warni. Selain itu, Travelonbags juga mempunyai rekaan yang boleh dibawa untuk acara casual atau santai lepak-lepak petang.

Selain daripada mempunyai teknologi anti-pencuri seperti mempunyai ruang yang boleh dikunci, Travelonbags juga mempunyai ciri anti-RFID bagi mengelakkan wallet anda discan dan wang anda dicuri. Huu bahaya ohh.

4. Eagle Creek

Eagle-Creek-beg-anti-pencuri

Jenama ini memfokuskan rekaan beg mereka kepada anti-RFID di mana beg keluaran Eagle Creek ini boleh menghalang range frekuensi RFID daripada 30 Mhz hingga 3 Ghz.

Selain daripada itu, beg Eagle Creek juga anti koyak bagi mengelakkan wallet anda dicuri dengan cara memotong permukaan luaran beg.

Jadi, itu sahaja 4 jenama beg untuk elak dari beg hilang yang kami ingin kongsikan kepada anda. Sekiranya anda ada cadangan lain yang boleh membantu sesama traveller, nyatakan di ruangan komen ya!

5 Destinasi Berbulan Madu Yang Popular Di Dalam Malaysia

Macam Kat Oversea. Ini 5 Tempat Menarik di Malaysia Boleh Dilawati

anti pencuribegMelancong

Kongsikan Artikel Ini:

Ketua Editor di semua jenama dibawah Jaring Digital. Skop penulisan merangkumi segala aspek terkini yang memberikan manfaat kepada rakyat Malaysia.

11 Artikel Ditulis

Follow Percutian Malaysia di Facebook dan Instagram untuk kemaskini terkini yang menarik setiap hari.

Menarik Untuk Dibaca